Ja vénen els reis!

Document del mes de gener de 2016

Ja vénen els reis!


Dades arxivístiques del document
CAT AMR 12.2. Col·lecció l'Abans de Roses, Família Gómez Rigau, Nit de Reis a la SUF, autor: Manuel Segade Reboredo, ca. 1965, Registre 68-5.
Història arxivística
El fons de l'Abans de Roes va ser ingressat a l'AMR amb motiu de la confecció del llibre amb el mateix nom de la col·lecció, la qual està formada per fotografies de fons i col·leccions pertanyents a l'Arxiu Municipal i moltes d'altres propietat de les famílies de Roses que van col·laborar en l'edició del llibre publicat l'any 2009.

Contingut
La fotografia va ser feta pel fotògraf Manuel Segade Reboredo, del qual es té constància que l'any 1961 exerceix l'activitat de fotògraf a Roses al carrer Sant Elm i el 1963 un estudi i laboratori al carrer Queipo de Llano, 20, actualment Joan Badosa i Compte.

Context
La Nit de Reis se celebrava a la sala de la SUF (Societat La Unió Fraternal) on Ses Majestats els Reis d'Orient rebien els nens que feia dies, setmanes o mesos que els esperaven per rebre els regals que tant esperaven. No ens podem oblidar dels patges, que ajuden i ajudaven diligentment als seus respectius reis perquè cap nen perdés la il·lusió en un dia tant important del nostre calendari.

Més informació
Ariadna Sánchez Mira, L'Abans de Roses. Recull gràfic 1874-1975, El Papiol, editorial Efadós, 2009.


Comentaris